Панталон за бременна жена

Ако очаквате бебе , имате разумно отношение към семейния бюджет и искате да проявите своята фантазия и сръчност, преправете някой от панталоните си, за да Ви е комфортно да го носите , когато коремчето    наедрее.  

как да преправим панталон и го пригодим за бремеността

Макар, че да не можете да  закопчавате панталона, който ще използвате за преправяне ,той трябва поне да Ви стои свободно на бедрата. Много е лесно да се справите със задачата, дори и да нямате шевна машина. Освен панталона, който сте прежалили, ви е нужна още една трикотажна  дреха тениска, пуловер, машинно плетена блуза или вълнен чорапогащник. Важно е материята на добавеното парче, от което ще направите платка( пояс) да е разтеглива. Ако ще носите панталона в топло време- използвайте памучна дреха за платката, ако последните месеци на бременността Ви са през зимата-вълнена.

  • Очертайте разтеглена елипса и изрежете предната част на панталона около шлица за закопчаване  почти до страничните шевове( оставете резерва от 1,5-2 см за шев).Зачистете разреза на оверлог или със зиг-заг бод. Ако използвате джинси и те имат предни джобове, не се притеснявайте да ги срежете наполовина и после зашиете заедно с платката.(1)
  • Отрежете трикотажната дреха до подмишниците,за да получите панталон с висока талия и добавената платка-пояс да обхваща корема изцяло, като се разтяга с времето. Зачистете отрезите  и сгънете на две.
  • Измерете обиколката си над коремчето, предвидете достатъчно резерва според напредъка на бременността Ви, и отрежете широк ластик със същата дължина.Ластикът не трябва да стяга, а само да придържа панталона. Зашийте ластика в кръг, пъхнете го в трикотажната платка и го пришийте, там където тя е прегъната.
  • Прикачете платката-пояс  към панталона.Старайте се шевовете да са здрави и плоски.(2,3)
  • Панталона може да носите с туника, която сте разширили с вмъкване на триъгълно парче ( с тясната страна нагоре) , стигащо до под бюста. Може да си изработите туника и от голяма мъжка риза, като  направите набор под бюста.(6)
  • За топлите дни може от две еднакво дълги тениски да си направите една, по-широка.Разпорете ръкавите и страничните шевове на първата. Срежете втората вертикално  на две части, изрежете частта под деколтето, и всяка част заедно с ръкава  вмъкнете  и зашийте от лявата и дясната страна на основната тениска.(7)

Вижте още:

Дрехи за бременни

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting