Плетена рокличка за двегодишно момиченце

Плетена рокличка за двегодишно момиченце. Може да се носи и в хладно време, облечена върху блузка и чорапогащник или клин.

много лесна за плетене рокличка за момиченце на две годинки

Материали: 150 гр светло-синя памучна прежда със средна дебелина  и по 20 гр бяла и розова, 4 сини копчета

Куки: №4, №4,5 и кукичка №3

Плетки:жартиерна( всички бримки и редове опъково) и чорапена(лицева-лицевите редове лицеви бримки,

опаките-опъкови бримки), надплитане със стълбчета без наметка

Плътност на плетене: 20 бр. х 22 реда = 10 х 10 см

Гръб:На куки №4 нанижете 84 бр. и изплетете 6 реда жартиерна плетка. Продължете да плетете с куки №4,5  лицева плетка , като първите и последните 27 бримки изплитате със синя прежда, а за централните 30 бримки  редувайте по 4 реда розово, 4 реда бяло и 4 реда синьо. Едновременно в двата края на всеки шести ред свивайте по една бримка 9 пъти и от двете страни на централните 30 бримки във всеки 16-и ред по една бримка 4 пъти. На 31 см височина свийте   за ръкавната извивка от двете страни във всеки 2-и ред: 1 път по 4 бримки, 2 пъти  по 2 бримки и два пъти по 1 бримка. След 7 см от подмишечната  засечка  плетете средните 22 бримки до 1 см със синя прежда жартиерна плетка и тогава ги завършете наведнъж  за вратната извивка. Плетете за двете  рамена по отделно  по 8 бримки и на обща височина на плетивото 44 см завършете бримките наведнъж.

Предница:Започнете и плетете до височина 36 см както гърба. Тогава продължете да плетете средните 22 бримки със син конец жартиерна плетка в продължение на 1 см и ги завършете наведнъж за деколтето. Продължете да плетете с по 8 бримки двете рамена по отделно и ги завършете на обща височина на плетивото 44 см.

Сглобяване:

Зашийте страничните шевове. Обплетете презрамките,рамената  и гърловината със малка кукичка с 1 ред стълбчета без наметка. На предницата и гърба избродирайте розови и бели цветчета, както е показано на картинката. С гобленова игла изработете по 2 илика за копчетата на всяко рамо. Овлажнете, изпънете и оставете готовото изделие да изсъхне в легнало положение върху хавлиена кърпа.

По същото описание може да изплетете сукманче с вълнена прежда, което да се носи с подходяща блузка и чорапогащник или панталонки в по-студеното време.

Вижте още:

Плетена рокличка за бебе

Плетена бебешка рокличка с две куки

Плетена рокличка за момиче

Плетена детска рокличка

Плетени детски роклички

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting