Плетени копчета

И най-скучната и обикновена плетена дреха- жилетка, пуловер или шапка, може да преобразите с оригинални плетени копчета.

Изработват се по два начина:обплитане с малка кукичка около готово фабрично копче или  се изплитат само от прежда. Може да  използвате метализирани или други ефектни прежди.

  • За обплитане на готово копче първо изплетете съединено в кръг синджирче от 3-4 бримки. Обплетете синджирчето със стълбчета без наметка и с 1 възд.бримка преминете на втори ред, като от едно стълбче на първия, изплитате по две стълбчета с наметка. Така продължете да плетете в кръг като на всеки ред увеличавате бримките. Броят на редовете зависи от диаметъра на копчето и дебелината на преждата. След като изплетения кръг достигне големината на   копчето, започнете в следващите редове да изплитате по две бримки заедно. Накрая оставете конец с дължина 25 см,нанижете всички бримки на него, пъхнете пластмасовото копче  и стегнете бримките.Останалият конец промушете на зиг-заг в плетивото или с него зашийте копчето.
  • За вторият вид копчета също започнете със синджирче от 4 бримки и го обплитайте с изтеглени стълбчета без наметка, докато през дупчицата вече не може да се провира кукичката.Във вторият ред облетете всички изтеглени стълбчета със стълбчета без наметка. Копчето може да оставите и така, но ако искате то да стане като сфера, вденете оставеният дълъг конец на етаминена игла и зашийте стегнато всички срещуположни бримки една с друга.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте още:

Плетени копчета

Плетени илици

Декоративни плетени илици

Плетени копчета

Аксесоари плетени на 1 кука

Плетене на шнур гъсеница

Изплитане на шнур „житен клас“ с 1 кука

 

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting