ПЛЕТЕНИ ТЕРЛИЦИ – ПРОСТО И БЪРЗО

ПЛЕТЕНИ ТЕРЛИЦИ – ПРОСТО И БЪРЗО

За да изплетете такива топли, меки и удобни терлици е достатъчно да имате най-елементарни плетачески умения т.е. да се научите да изплитате лицеви и опаки бримки. За формата на плетивото се ръководете от дадените по-долу чертежи. Примерният брой бримки и редове са дадени за изплитане на дамски терлици, съответстващи на размер 36, с игли за плетене №3 и със съответна по дебелина прежда. За да изплете по-малки или по-големи терлици намалете или увеличете броят на бримките и редовете. Постъпете по аналогичен начин и ако използвате по-тънка или по-дебела прежда.

За да стоят терлиците по-добре по линията на пръстите и петата, на определените места трябва да направите закръгление на плетивото. То се прави така:

За да получите закръгление при петата, започнете плетката с осем бримки по-малко от посочения основен брой и в ляво  и в дясно през ред добавяйте по една една бримка четири пъти.

Обратно за да получите закръгление при пръстите в последните редове четири пъти през ред свивайте в ляво и в дясно по една бримка.

Когато зашивате терлика, съединявайте заедно по оцветените в еднакъв цвят линии от схемите. За по-красиво оформяне на отвора за обуване може да обплетете ръбовете с малка кукичка или да обшиете с фестон бод с гобленова игла.

Кликвайте върху картинките, за да ги видите по-добре !

1.ТЕРЛИЦИ -  I – МОДЕЛ

ТЕРЛИЦИ МОДЕЛ 1А

ТЕРЛИЦИ МОДЕЛ 1В

2.ТЕРЛИЦИ – II – МОДЕЛ

ТЕРЛИЦИ МОДЕЛ 2

3.ТЕРЛИЦИ -  III – МОДЕЛ

ТЕРЛИЦИ МОДЕЛ 4

4.ТЕРЛИЦИ -  IV – МОДЕЛ

А. Зашийте първо задната част на терлика. После нанижете, наберете и стегнете две трети от предната част и тогава оставащата триъгълна част изтеглете върху основната и зашийте със скрит бод.

ТЕРЛИЦИ МОДЕЛ 4

Б.При този също изключително лесен модел, изплетете правоъгълник с дължината на стъпалото и нужната ширина с плетка ластик 1х1, като в първата половина от двете страни плетете биета от жартиерна плетка / 4 бримки + 1 крайна/. След това зашийте заедно АВ със ВС за петата  и  DF със EG за предната част.

Накрая нанижете конец през крайните бримки на тръбичката, образувана при съединяването на точките F  и G , стегнете

здраво конеца и го зашийте от вътрешната страна при пръстите на терлика.

терлик модел 4а

 

В.При този модел, изплетеният правоъгълник след прегъването на две, се зашива отпред под наклон, така че при обръщане на лице,  в предната част на терлика се оформят ревери, подобно на палто. Първо зашийте заедно АВ със ВС за петата. Обърнете терлика.После зашийте заедно EF  и DF  и разтворете реверите. Зашийте ги на върховете на триъгълниците към терлика или ги укрепете  с малки копчета.

терлик модел 4б

Г.При този модел след изплитането на правоъгълника, се продължава с изплитането на  малък правоъгълник с друг цвят. След зашиването на терлика този малък правоъгълник е в центъра на предната  част и прави терлика много красив. Първо зашийте заедно АВ със ВС за петата. После зашийте заедно DE  и GF. Накрая нанижете конец през крайните бримки на тръбичката, образувана при съединяването на точките F  и Е , стегнете здраво конеца и го зашийте от вътрешната страна  на терлика.

терлик модел 4с
Д.
При този модел вместо правоъгълник се изплита трапец, като след изплитането на 2/3 от дължината, започнете да свивате по една бримка в началото на всеки ред.

терлик модел 4дЗашийте BG със GD за петата. Зашийте  AE със CF за предната част. Нанижете крайните бримки по тръбичката образувана при съединяването на  EF, стегнете и закрепете конеца.

Вижте още:

Лесни и бързи плетени терлици

Супер Лесни Плетени Терлици

Как се Шият Детски Терлици

Плетени терлици – мокасини

Супер Лесни Плетени Терлици

Терлици плетени на 1 кука

Схема на плетени терлици

Схема за плетени терлички

Как да ушием терлици?

Терлички

Красиви плетени терлици

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting