Плетен пуф

Разполагате със свободно време и искате да изработите нещо полезно и красиво? Тогава направете ергономична и комфортна табуретка- пуф.

Той ще ви служи и като столче за краката, когато седите на фотьойла или дивана, и като допълнително място за сядане за детето, и като табуретка пред огледалото в спалнята.

табуретка - пуф плетена с две игли

Външната част може да изплетете от дебела памучна или смесена с еластан прежда с кукичка №10 или две игли №10. Най-подходящи размери за пуфа са: диаметър 50 см по ширина и 30 см по височина. Препоръчително е външната част(калъфа) да може лесно да се сваля и периодично да се изпира. За вътрешната част ушийте торба и я напълнете с гранули от експандиран полистирол EPS-гранули, който се продава в разфасовки чували от 50 и 100 литра. За пуф с нормални размери са достатъчни 450 литра пълнеж.За допълване на пуфа –са необходими 100 литра пълнеж. Големината на гранулите варира от 2 до 7 мм и колкото по-дребни са те, толкова по-трудно слягат и пуфът може да издържи по-дълго време без да се добавя още пълнеж. Може да комбинирате пълнежа от полистиролови гранули със пълнеж от силиконова вата. Добре е когато изплитате калъфа на пуфа, да подсилите дъното с вкатяване на допълнителен здрав конец. За да получите топчестата му форма, първоначално наддавайте равномерно разпределени бримки, а след средата – съответно свивайте бримки.

табуретка - пуф плетена на една кука

Вижте още:

Табуретка „пуф“ от празни бутилки ?

Табуретки от чекмедже и касетка

Абажур с бродерия

Абажури от хартия

Абажури от хартия

Плетено килимче

Оригинално килимче

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting