Плетен триъгълен шал- трансформер

Изплетете си такъв лек, топъл, мек и пухкав шал, който можете да носите: като класически шал на врата и раменете, като шал – кърпа на главата, като елече, като болеро, като пуловер без ръкави, като парео и т.н. Нали знаете, че дрехите – трансформери са хитрото решение да имате богат гардероб с малко средства.                  


За да стои добре в различните си функции изплетете  шала от тънка и мека вълнена  прежда като мохер, ангора или кашмир в рехава ажурна плоска плетка по Ваш избор. Плетката изберете сами и плетете с две или с една игла – както предпочитате и Ви е по-лесно, но се старайте в модела на плетката да няма натрупване на бримки т.е. да е плоска.Вижте плетката на дадените картинки и изберете подобна мрежеста плетка.

За да постигнете триъгълната форма на шала, може да започнете плетивото или от основата на триъгълника или от върха. Ако започнете от основата трябва след като изплетете два равни реда да продължите следващите като  равномерно  свивате по една бримка от двете страни на всеки лицев ред. Ако започнете да плетете от върха, първо изплетете два реда с по три бримки и тогава преминете към равномерно наддаване по една бримка от двете страни на всеки лицев ред. Шалът се плете като едно парче докато достигнете до мястото, където трябва да направите прорезите за ръцете. Направете ги симетрично от вертикалния център на шала, като плетете отделно всяко от трите парчета на височина около 15-20 см.. След това продължете да плетете пак общи редове.

Ако се затруднявате да изплетете шал на една кука, заменете го с най-простия вариант на плетен триъгълен шал с две куки, като показания по-долу.

Шалът-трансформер може да е и с друга форма, която също да предполага различни начини на носене:


Вижте още:

Плетене на мрежи                  

Плетене с линийка

Ажурни плетки на две куки

Блузи трансформер

Дрехи трансформер

Плетена шапка-шал

Жилетка без ръкави -трансформер

Шал изплетен с два вида плетки с една игла

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting