ПЛЕТКИ ЗА ДЕЦАТА ШАРЕНИ КАТО ДЪГАТА

как да съчетаваме цветовете

Кликнете върху картинката, за да я видите цялата!

Остатъците от прежди от предишни плетива използвайте и изплетете на децата си весели шапки, шалчета, пуловери и жилетки, които ще ги топлят през студените дни. Погледнете дадените идеи и сами преценете какво и как да изплетете. За да получите красиви и уютни изделия трябва да спазите две важни правила:

  1. Най-добре е да използвате остатъците на различни по цвят, но еднакви по вид прежди. Ако това не е възможно, задължително е преждите, макар и различни по състав и усукване, да са с еднаква дебелина.
  2. Правилно съчетавайте цветовете, за да получите баланс и хармония между тях.

Някои са благословени с вроден усет за постигане на хармония при съчетаване на различни цветове, но за останалите ще припомним основните правила, които трябва да се спазват. За целта ще си послужим с цветовия кръг.

кръг на цветовете

  1. Винаги съчетавайте цветове с еднаква интензивност- наситени с наситени и бледи с бледи, т.е. цветовете трябва да са разположени в еднакъв пръстен спрямо центъра на цветовия кръг.
  2. Съчетаване на трите основни цвята( син,червен и жълт) – трите основни цвята си подхождат във всякакви комбинации. Все пак не е препоръчително да съчетавате и трите едновременно. Най-добре е да се избере един основен, а другите да се включат като акценти – примерно ако базата е жълто, с него вървят отлично акценти и в червено, и в синьо.
  3. Съчетаване с допълнителен цвят – тук има много просто правило – намерете на цветния кръг цветът, който ви интересува и мислено теглете една черта до отсрещният цвят ( в противоположния  край на цветовия кръг) – той е допълнителният. Важно е двата цвята да са с еднаква яркост или и двата да са в убити тонове. На този принцип се съчетават синьо и оранжево, виолетово и жълто и т.н..
  4. Съчетаване на аналогични цветове – тук принципът е да се съчетават два съседни цвята от кръга. Цветовете могат да се съчетават спокойно със съседния отляво или отдясно, стига да са от едно цветово семейство.
  5. Топли и студени цветове. Ако разделим мислено цветния кръг на две, топлите цветове (от жълто-червената гама) остават в едната половина, а студените (синьо-зелените) – в другата. Ако комбинираме цветове само от едната половина на кръга, вероятността да направим грешка е по-малка.
  6. Неутралните цветове (черното, бялото, всички нюанси на сивото и телесния-бежовия  цвят), а също и цвета на джинсите, не са включени в цветовия кръг и се съчетават удачно с всеки друг цвят.
  7. Много приятен ефект се получава при съчетаване на различни по интензитет нюанси на един и същ цвят т.е. като редим цветове от един сектор на цветовия кръг от центъра към периферията му.

Основни техники за изграждане на цветови съчетания:

Основните правила и техники за съчетаване на цветовете са обяснени подробно и нагледно в статията:

 Как да съчетаваме цветовете в облеклото и в интериора на дома?

Таблица с размери на бебешки плетени дрехи

Вижте още:

3 Лесни и Красиви Детски Плетени Пуловерчета

2 Супер Лесни за Плетене Детски Пуловери

Плетива на 1 кука за момичета

Пуловер и шапка за момче

Плетена блуза и шапка

Пуловер и комплект за момиченца

Детски пуловер

Пуловер и шапка за момиче

Детски пуловерчета

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting