Подкрепа при загуба на близък

  1. Когато се случи най-лошото и единият от възрастните ви родители почине, вие се изправяте пред задачата не само да се справите със собствената си скръб, но и да подкрепите овдовелият Ви родител. Загубата е стресираща за цялото семейство, но знайте, че вие оставате със съпруга си и децата си, а майка Ви или баща Ви остават сами, след като се преживяли с починалия обикновено няколко десетилетия.
  2. Има един некратък период на адаптация към новото положение, в което Вашата подкрепа е много важна.Не става дума само за материална подкрепа-финансова или изразяваща се в грижи за домакинството , възрастния човек и дома , а и за моралната подкрепа.
  3. Самото общуване с близките(включете и съпруга си и децата) е разтуха и увереност, че преживелият няма да остане сам в по-нататъшния си живот.
  4. Старайте се да посещавате по-често овдовелите си майка или баща.Говорете за починалия, припомняйте си весели случки от съвместния Ви живот. Не се страхувайте да го споменавате, да извадите стари снимки и заедно да ги разгледате отново.
  5. Добрите думи по повод на починалия , макар обикновено да предизвикват сълзи, дават възможност да се отработи мъката и носят утеха и изцеление.
  6. Религиозните хора , уповавайки се на вярата си, по-лесно преодоляват страданието.
  7. Самите обичаи на помените с техните ритуали, в същността си не само почитат мъртвия , но и подпомагат близките да приемат по-леко загубата и да се примирят с нея.
  8. Дори ако останалият жив родител е стоик по характер и външно се държи и демонстрира ведро настроение, знайте че, това е фасада и че трябва да изплаче мъката си. Колкото по-рано стане това, толкова по-добре и по-леко ще премине през трудния период на прехода.
  9. В тежките времена от живота семейството трябва да  най-сигурният и верен помощник на всеки негов член, млад или стар.

Вижте още:

Как да подобрим семейните отношения?

Раздяла в семейството

Какви жени харесват мъжете?

ИДЕАЛНАТА ЖЕНА

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting