Подходящите прически за възрастни дами

За да изглеждате привлекателна и в напреднала възраст е важно да се обличате с вкус и съобразявате с възрастовите изменения на фигурата и кожата на лицето. Не по-малко важна за красивия облик на възрастната жена  е и прическата. Тя трябва да е подбрана така, че да не добавя, а да отнема от биологичната възраст. Това, обаче не означава , че трябва да е тинейджърска, а  напротив- косата трябва да е с умерена дължина, добре подстригана и с ненатрапващ се цвят.Времето на екстремните експерименти е отминало и е време за проява на ум, умереност  и опитност.

1.С възрастта обикновено косата става по-тънка и по-рядка, а започне ли да белее тя загубва и естественият си блясък. Тези и свойства придават уморен и състарен изглед на лицето.Трябва да се откажем от привичната си любима прическа от младежките години и да отчетем възрастовите си особености.Разкошните дълги къдрици в напреднала възраст могат да украсят само единици жени, най-вече известни и богати.

2.Въобще след 40-годишна възраст е правилно да се  откажем от разпуснатите коси. До тогава са се появили сенки под очите и бръчки от носа към устата и разпусната коса прави сянка върху тях и ги подчертава.

3.С натрупване на годините и бретонът прави лицето да изглежда несиметрично и чертите му отпуснати надолу. Обикновената жена в напреднала възраст, която не може да си позволи стилисти и нужните процедури, ако остане с много дълга коса рискува да изглежда като баба Яга.

Проблемите на възрастта  се решават с избора на подходящо и качествено направено подстригване, с което да се поставят нужните акценти и обеми на определени места в косата,  като се отчитат особеностите на конкретното лице. Доброто подстригване трябва да бъде следвано и от добро поддържане и стилизиране на прическата. Мелирането на косата с тънки кичури в три близки отенъка , визуално увеличава обема и. Помнете, че не сте на 20 години и контрастните кичури не са за Вас.

Универсално правило е с напредване на  възрастта косата да се подстригва  по-късо и да се боядисва в по-светли тонове.

Дългата и тъмна коса, с плътен бретон и кичури върху лицето хвърля допълнителна сянка върху него и подчертава бръчките .

Какви прически са подходящи за жените в напреднала възраст?

  • Прически със средна дължина

Ако държите да запазите по-дълга косата си, изберете прическа с дължина до раменете. Имайте предвид, че дългата права коса състарява лицето. Затова, ако  косата е с дължина до раменете , добре е  да е на леки вълни или прибрана под формата на небрежен гръцки кок. Различните варианти на конска опашка вързана ниско на тила също са добри, ако лицето не е широко и пълно, и имате ясно очертани скули.

  • Прически  с  къси коси

 Съобразената с пропорциите на лицето  и фигурата, къса прическа, подмладява с няколко години всяка дама. Дължината на косата може да е различна от каре- асиметрично,етажно или симетрично, до закачлива и къса- тип момчешка прическа.Стройните и със запазен овал на лицето жени, могат да експериментират с повече дължини и форми, докато за пълничките – най-подходящо е карето със средна

дължина. Имайте пред вид, че много късата коса, акцентира върху двойната брадичка и бръчките по шията.

  • Подстригване на етажи

Ако искате да скриете някои проблемни области от овала на лицето и шията,  и косата да изглежда  по –гъста, подстригването на етажи е добро решение. За да смекчите чертите си, ще помогне лекото едро навиване на косата и сресване така, че да получите най-изгодно открояващата лицето Ви рамка.

Вижте още:

Как жените да изглеждат по-млади?

Пет правила на добре изглеждащата жена

Зелени фризьорски салони

Подходящите прически за пълните жени

Подстригване каре

Как лицето да изглежда по-слабо?

Прическа според формата на лицето

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting