Пола молив-скрояване и ушиване

Полата молив е част от основния гардероб,винаги е модерна  и е необходимост  за всяка жена, която държи на елегантността.

Тази пола  стои добре на всяка фигура, нужно е разбира се, да съобразим дължината и, за по-пълничките -дължина около коляното , от гладък плат и не много прилепнала.

Полата молив се комбинира отлично с всякакви  горни части на тоалета( блузи, ризи, пуловери, сака, туники, топове,палта с дължина 3/4 или 7/8 и др.) , но е препоръчително да се носи в зависимост от сезона с обувки или ботуши с висок ток.

При прекалено късата пола-молив се губи красотата на линията. Полата-молив може да се изработи и с външни или вмъкнати джобове, но това не се препоръчва за по-едрите дами.

Характерно за полата –молив е стесняването  по страничните шевове, което започва на 8  см под линията на ханша(бедрата)  и стига до подгъва на полата. Стеснението е от 1 до 3 см от всяка страна на страничните шевове, в зависимост от дължината на полата. За да се осигури свобода на движението, в задния централен шев  на полата се изработва шлиц или разрез.

шаблон кройка пола молив

 

За да начертаем индивидуалната  кройка  за полата снемаме три размера:обиколка на талията, обиколка на ханша и дължина на полата.Работи се с половината от стойностите на обиколката на талията и ханша, тъй като полата се крои, като платът се сгъва с лицето навътре на две в центъра по основната нишка.При изчисляване на размерите трябва да се добавят 4 см към обиколката на ханша за свобода при прилепването на полата към тялото.

Първо се изработва основната кройка на лист хартия ,без да се оставят резерви за шевовете. Те се предвиждат при пренасянето на кройката върху самия плат-за страничните и задния шев (1,5-3 см),за вмъкване на ципа  (от ляво   4-6 см с дължина 16-20 см) и за подгъв отдолу (4-6 см).

кройка пола молив 2

как се изработва шлиц на пола молив

Вижте още предложения за скрояване и ушиване на поли:

Как се Крои и Шие Клош Пола

Скрояване на клош пола

Ушиване на пола с волани

Скрояване на пола-панталон

Как да ушием пола

Пола лале-скрояване и ушиване

Скрояване на клош пола

Скрояване на пола полуклош

Дантелена пола от старата блуза

Ушиване на пола от риза

Изработване на пола пачка

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting