Прическа според формата на лицето

Формата на вашето лице е определяща за избора на прическата.От значение е също дали косата Ви е права, къдрава, вълниста или чуплива, дали е тънка, със средна гъстота и дебелина на косъма или е гъста и с дебел косъм. Не винаги модните тенденции в стила на прическите са подходящи за всекиго.

За да определите типа на Вашето лице трябва да направите с шивашки метър някои измервания:

1. Измерете разстоянието в областта на скулите от ухо до ухо. Запишете числото.

2. Измерете ширината на челото си в най-широката част, обикновена тя е на средата между линията на веждите и на косата.Запишете.

3. Измерете разстоянието от началото на косата до върха(най-долната точка) на брадичката.

Кръглото лице има пълни бузи, кръгла брадичка и линия на косата.  Най-широко е по линия на бузите.Такова лице имат Рене Зеуегър, Ингрид Бергман, Кейт Уинслет, Дрю Баримор. Закръглените бузи трябва да се прикрият отчасти с коса. Следователно кръглата форма на лицето е уместно  да се прикрие с изтеглен преден слой коса като рамка. Косата , която прикрива бузите трябва  да е по-къса от основните кичури, оформящи прическата отпред. На кръглите лица отива прическа с височина и обем на корона, а ако косата е късо подстригана, дължината задължително трябва да е под брадичката и кичурите да са завити назад. На кръглото лице отива коса на едри вълни.

Овалното лице е малко по-тясно в линията на долната челюст в сравнение със слепоочието и леко закръглена линия на косата над челото. Може да се каже, че тази форма на лицето позволява най-различни прически. Голяма част от най- известните модели  имат точно такива лица. Овалното лице е с много добре балансирани пропорции и на него му подхождат прически с всякаква дължина на косата, но то изглежда прекрасно и когато косата е прибрана в опашка или кок, или косата е много късо подстригана  и лицето е напълно открито. От звездите такова лице има Дженифър Анистън, марая Кери,Камеран Диас,Синди Крофорд,Шарън Стоун,Джулия Робъртс.

Правоъгълното лице е дълго и слабо, с почти еднаква ширина на челото и скулите. Може да има много тясна брадичка или много високо чело.Такива лица имат звездите Гуинет Полтроу, Стефани Сеймур.

Квадратното лице  има силна квадратна челюст и обикновено еднакво квадратна линия на косата. Дължината и ширината на лицето са еднакви. Разликата между квадратното и кръглото лице е единствено в ъглите. За да се балансира формата на квадратното лице кичурите коса трябва да са изтеглени върху скулите или меки вълнисти кичури да прикриват челюстта. Такова лице имат Деми Мур, Сандра Бълок и Изабела Роселини.

Сърцевидното лице е широко в слепоочията и линията на косата  и постепенно се стеснява в деликатна брадичка. На такова лице много отива дълга коса и  бретон.Такива лица имат Дженифър Лопес, Рийс Уидърспуун , Наоми Кембъл,Клаудия Шифър.


 

Триъгълното лице е всъщност обърнато сърцевидно лице с доминираща долна челюст и стесняване към скулите и слепоочието. Такова лице има Кейти Айланд.

Ромбоидното лице е кръстоска между сърцевидната и овалната форма.То е най-широко в линията на скулите и еднакво тясно в челото и  долната челюст. Ромбоидното лице, както и овалното е добре балансирано и за него са подходящи различни дължини на косата и форми на прическата. Ромбоидната форма на лицето се среща сравнително рядко.Такова лице имат София Лорен, Линда Еванджелиста, Катрин Хепбърн.

Вижте още:

Как лицето да изглежда по-слабо?

Прически за дребно лице

Прически за слабо лице

Подходящите прически за пълните жени

Подходящите прически за възрастни дами


Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting