Пролетно почистване на дома

Когато блесне пролетното слънце в прозорците  виждаме, че и най-редовно и старателно почиствания през зимата дом, се нуждае от основно пролетно чистене.

  • Започнете с паяжините.Те се крият по ъглите, между стените и гардеробите, дори под плотовете на масите и седалките на столовете.
  • Почистете основно фурната на готварската печка.Първо я изтъркайте отвътре с напоена в оцет гъба, за да премахнете отслоената мазнина и прегорели остатъци от храна. Извадете скарите и ги накиснете поне за час-два, а след това изчистете с препарат и четка и изплакнете с чиста вода.Намажете фурната отвътре с препарат за почистване и я  оставете да престои през нощта. Сутринта избършете с мокра гъба или кърпа до пълно отстраняване на пяната.
  • Избършете с влажна кърпа от горната страна  рамките на картините , корнизите на пердетата , рамките на прозорците и вратите,шкафовете и гардеробите. Това са места, които често забравяме да почистим, защото не са пред погледа ни.
  • Направете прозорците ви да блестят. Никога не чистете стъклата на прозорците под пряко слънчево греене-спреят ще изсъхне веднага и стъклата ще станат на ивици. Първо измийте рамките и первазите с топла вода и сапун. След това почистете със спрей или с мокра кърпа и препарат стъклата.За да заблестят, обаче, трябва да ги полирате със суха кърпа или по бабиния изпитан метод-със сухи вестници.
  • Сменете зимните спални завивки с по-леки за топлото време. Зимните изперете или занесете на химическо чистене(сухо пране), изсушете и проветрете на въздух и приберете в найлонови чували, най-добре вакуумни, за да ги предпазите от влага,прах и молци.
  • Същото направете със зимните дрехи и обувки на семейството. Изперете, почистете, проветрете и приберете по подходящ начин. Ако за обувките и ботушите нямате специални калъпчета, за да не развалят формата си, ги напълнете със стари вестници и ги намажете с подхранваща кожата боя.
  • Изперете или изтупайте килимите, завесите , покривките на леглата.
  • Погрижете се за почистването на щорите на прозорците.Начинът зависи от вида им.

Вижте още:

Основно почистване на дома

Как да изчистим накапано от свещ?

Освежаване на дома

Почистване на мебели

Премахване на петна по мебелите

Изчистване на мокри петна върху дървени мебели

Как да поправим изцапан или повреден мокет?

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting