Развиващи игри за двегодишни деца

Игра „Погледни се”
Това е игра, която може да играете с детето и на вън , и у дома и дори когато пътувате с кола. Тя развива наблюдателността и речта му.

Задавайте въпроси и поставяйте лесно изпълними и забавни за детето задачки като например:

„Ако си облечена с панталонки, подскочи”, „Ако си облечена с рокличка, клекни”,”Ако имаш шапка, плесни с ръчички”,”Ако имаш яке,затвори очички” и т.н. За да се ориентира правилно детето, първоначално му покажете как да подскочи, как да затвори очи и т.н.

Игра”Да говорим шепнешком”

Играта развива концентрацията, слуха и артикулацията на детето.
Кажете на детето да внимава и че ще му кажете нещо много тихо. Прошептете му къде сте сложили любимата му играчка или лакомство.Повтаряйте с различни предмети, докато се научи да се вслушва.Сега го научете то да говори шепнешком, например думи, които то свободно произнася на висок глас, като „мама”, „татко” и т.н. Справи ли се успешно, награждавайте го с „Браво”,ръкопляскане и др.Играйте играта периодично, докато детето се научи с лекота да владее гласа си.

Игра с картинки

Играта развива въображението, речта и двигателната култура на детето.

Ако нямате подходящи детски книжки, направете карти, като изрежете от списания или принтирате  картинки на различни животни и ги залепите на картончета.Вадете от колодата карти някоя и първо научете детето как се казва животното и какви звуци издава или какви движения прави. Така докато детето се запознае с всички карти. Следващите пъти , вадете карта и нека детето само подражава на звуците и движенията.Награждавайте го винаги при успешен отговор с похвала .

 

Двегодишните  деца бързо се уморяват от еднообразието, концентрацията им не трае дълго, за това , щом усетите , че играта му омръзва , спрете и продължете друг път.

Вижте още:

Ранно развитие на детето до тригодишна възраст

Сгъване на салфетка като зайче

От помпони

Мотивирайте децата си към физическа активност

16 Народни Игри – Залъгалки за Деца до 3 Години

Развиваща игра за децата

Игри за децата през есента

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting