Розов летен пуловер

Лесен за изплитане и подходящ за всяка възраст и телосложение пуловер. Освен през хладните летни вечери, той ще ви е полезен и през студените сезони, ако го носите с риза или тениска отдолу.

пуловер за летните вечери и хладните есенно-пролетни дни

Предница-Започнете с 57(61) бр. с или №6 и изплетете 1 ред бордюр, като редувате лиц.бр., опак.бр. Продължете с игли №7 като плетете лицева плетка. На височина 10,5 см(14 см) започнете да плетете ромбоидния мотив в центъра на предницата. На височина 31,5 (35)см , засечете за ръкавната извивка по 2 бримки от всяка страна.След това свивайте по 1 бримка на всеки ред 4(5) пъти. На височина 37,5(42) см  изплетете плетеница с трите централни бримки.След това разделете предницата на две части за оформяне на V-образното деколте.Свивайте лицево по 1 бримка във всеки ред откъм страната на деколтето 11 пъти.На височина 51,5(56) см  завършете за рамото два пъти по 6 бримки  от другата (външната) страна.

Гръб-Плетете както предницата без ромбоидния мотив. На височина 50,5(55) см  плетете 21 централни бримки като бордюр(1 опак ,1 лиц.,).На височина 51,5(56) см, започнете да завършвате по 6 бр.(два пъти) за рамото и на същия ред завършете 21 –те бримки за вратната извивка.

Ръкав-започнете с 28(30) бр. бордюр с игли №6 и продължете с игли №7 , като плетете лицева плетка.Наддавайте по 1 бримка от двете страни на всеки 6-ти(8-ми) ред- 9(10) пъти. На височина 42(43,5) см  започнете да свивате за оформяне горната част на ръкава  във всеки ред от двете страни така: 2 бр. веднъж, 1 бр. два пъти, 1 бр.веднъж  на 4-я ред,отново по 1 бр. три пъти,2 бр. веднъж, 1 бр., 2бр.

Съединете детайлите на пуловера  с карфици или тропоска и го покрийте с влажна кърпа, за да се уеднаквят размерите. След като изсъхне , зашийте детайлите и перлите.

Вижте още модели и схеми:

Лесен плетен пуловер

Пуловер с прилеп ръкав

Модерен пуловер

Лесен пуловер

Модели и схеми на плетени пуловери и жилетки

Летен топ от Плетен пачуърк

Летен плетен топ

Блуза с плетка меча следа схема

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting