Содата в хигиената у дома

Содата за хляб е евтин и безопасен продукт, с който можете да замените много от препаратите,  които използвате за поддържане хигиената у дома.

1.Със сода отлично се избелват зъбите.

2.Насипете сода във вързопчета и я поставете за цялата нощ в обувките. Тя ще поеме влагата и неприятната миризма от тях.

3.Разтворете 2 лъжици сода в 1 л вода и с гъба изтъркайте тапетите. Ако има петна, които не излизат, намажете ги с паста от 1 чаена лъжичка сода и 1 супена лъжица вода .След 2-3 часа снемете  пастата с влажна гъба.

4.С помощта на содата може да премахнете неприятната миризма от меката мебел. Наръсете тапицерията със суха сода и след няколко часа я изчистете с прахосмукачка.

5.Насипете по две пакетчета сода в мивката и тоалетната чиния и оставете така за една нощ. Сутринта изплакнете с вода. Содата разтваря всички отлагания по фаянса и тръбите.

6.За да няма неприятна миризма в хладилника или тоалетната, дръжте там винаги сода в  малко отворено съдче . Сменяйте я често.

7.За да изчистите микровълновата печка , поставете за минута чиния пълна с вода, в която сте сипали сода.След това изтрийте със суха кърпа капчиците във вътрешността на печката.

8.Вносните плодове   имат защитен филм по повърхността,за да го отмиете използвайте сода.

9.Когато готвите риба, миризмата и от ръцете си ще отстраните, като ги натъркате със сода и после ги изплакнете.

10.За да отстраните неприятната миризма от кофата за боклук,измивайте я с разтворена във водата сода.

11.Ако по дрехите за пране има петна, капнете върху тях малко лимонов сок и насипете отгоре сода.Оставете за няколко минути,изтъркайте петното и след това сложете дрехите в пералнята.

Вижте още:

Съвети за домакинството

Полезни съвети за домакинството

Основно почистване на дома

Как да изчистим накапано от свещ?

Освежаване на дома

Пролетно почистване на дома

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting