Схема на плетена мъжка жилетка с V- деколте

Лесна за плетене, семпла, но елегантна мъжка жилетка  , подходяща както за дома и спорт, така и за работа. Поради  V- деколтето може да се носи и с риза с подходяща по цвят и тъкан вратовръзка.

спортно-елегантна мъжка жилетка с V- деколте и копчета

№ 52, около 650 гр вълнена прежда със средна дебелина,куки №4, 5 копчета

Плътност:16 бримки х 24 реда.=10 х 10 см

Ластик:2 опаки, 2 лицеви

Основна плетка:1 опаква, 8 лицеви

Бие: жартиерна плетка

Гръб- нанижете 91 бримки и 6 см плетете ластик: 2 лиц., 2 опак. Бр. Продължете с основната плетка, като от  края   плетете по 2 опаки бримки. На височина 40 см  от двете страни на плетивото свийте първо по 4 бримки и след това във всеки втори ред още 3 пъти по 1 бримка. На височина 60 см за оформяне на раменете  свийте от двете страни по 8 бримки и след това във всеки втори ред свивайте на два пъти по 8 бримки. Останалите бримки завършете заедно в следващия четен ред.

Лява предница-нанижете 50 бримки и  плетете 6 см ластик, но за  бието( общо 8 бр) плетете  7 бримки  жартиерна плетка (от  лицевата и от опаковата страна –опакови бримки) и една крайна за оформяне на ръба от към деколтето.Нагоре продължете с основната плетка, като   плетете бието по същия начин .Между бието и основната плетка вместо 1 , изплитайте две опакови бримки от лицевата страна на предницата. На бието направете 5 илика, като свивате по 3 бримки  и после в следващия ред над тях  нанизвате по 3 бримки. Първият илик изработете на височина 2 см от началото на плетивото, а останалите по на 10 см разстояние. На височина 40 см оформете ръкавната извивка както на гърба. На същата височина започнете оформянето и на деколтето, като свивате бримки преди бието така:един път 2 бримки и после четири пъти  във всеки четвърти ред по 1 бримка и 3 пъти във всеки шести ред по 1 бримка.Рамото оформете както на гърба, а бието продължете да плетете още 9 см.

Дясна предница- плетете огледално на лявата, но без да правите илици в бието.

Ръкав-нанижете 52 бримки, изплетете 4 см ластик и продължете с основната плетка , като разпределите бримките така , че в центъра да са 8 лицеви бримки. Наддавайте по 1 бримка от двата края на всеки осми и десети ред.На височина 45 см свийте от двете страни    по 5 бримки наведнъж, а после 23 пъти по една бримка  във всеки втори ред.Останалите бримки завършете заедно в следващия четен ред.

Таблица на размерите на мъжки пуловери

Вижте още схеми за плетива за мъже:

Плетена Мъжка Жилетка

2 Плетени Мъжки Елечета

Мъжка плетена жилетка

Мъжки плетен пуловер

Плетен мъжки пуловер

Мъжки пуловер

Мъжки плетени пуловери

Мъжки плетени шалове

Изплитане на двоен шал

Зимни шалове „снуд“

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting