Съвети за красотата

Дори да имаме възможност и поверим всички грижи за нашата красота на професионалисти, има малки трикове с голям ефект, за които можем да се погрижим сами.

1.Използвайте редовно слънцезащитни кремове със широк спектър на предпазване от ултра-виолетовите лъчи за лицето и всички открити части на тялото.

2.За изчистване на пигментните петна по кожата, които се появяват с напредването на възрастта, използвайте прясно изцеден лимонов сок. Намажете местата преди сън и отмийте  сока на сутринта.

3.За почистване на кожата на лицето и тялото може да си приготвите есфолиант в домашни условия.

·        Смесете сода за хляб с  намачкани зрели плодове, като грозде, цитрусови, ябълки или круши. Нанесете върху лицето и тялото с леки масажиращи движения и след 10-15 минути се изплакнете добре.Содата и плодовите киселини ще помогнат да отстраните мъртвите кожни клетки и кожата ви ще стане по-мека и еластична.

·        Навлажнете овесени трици и нанесете получената каша върху лицето и тялото с масажиращи движения. След 10-15 минути отмийте.Овесеното брашно отстранява мъртвите клетки и същевременно успокоява раздразнената кожа.

·        Смесете смляно кафе, сода за хляб и малко вода, докато получите гъста каша. Нанесете я върху кожата с масажиращи движения. След 10-15 минути я отмийте. Киселините в кафето имат антиоксидантен ефект и дори помагат за свиването на вените, което е полезно за зачервена кожа.Есфолианта от кафе е много полезен и при първоначалното появяване на целулит.

4.Малки хитрости и трикове за красота.

·        Ако очите ви са подпухнали, разрежете суров картоф на две части , легнете и сложете половинките с отрязаната страна върху очите си. Дръжте ги така за 10 минути.

·        Бърза и много ефикасна е маската за коса от майонеза. Нанесете майонезата върху леко овлажнена коса и я дръжте 10 минути. За да задълбочите процеса на подхранване на косата, затоплете я както е намазана, със сешоара.

·        Ако лакът за нокти се съхранява на топло място, може при изсъхването му, върху ноктите да се образуват балончета.За да не се получава това, съхранявайте лака за нокти в хладилника.

·        Преди да започнете да носите нови обувки, за да се предпазите от появата на мазоли, намажете с вазелин краката си на местата отзад, където опират   ръбовете на обувките.

·        Ако трябва бързо да излезете от дома, а лакът на ноктите Ви още не е изсъхнал? Натопете ръцете си за 2-3 минути в студена вода и лакът ще изсъхне бързо.

·        Когато си слагате очен крем , с излишъка нанасяйте върху кожата в основата на ноктите си ( кутикулата).

·        За да запазите цвета на боядисаната коса през лятото, избягвайте да я подсушавате със сешоар.

·        Старайте се винаги да има баланс в грима Ви. Ако акцентът е върху устните, то очите трябва да са с по-лек грим и обратно.

·        За да удължите трайността на маникюра, на всеки два дни с четчица, натопена в разтворител, минавайте върху лака на ноктите.

·        Ако очите Ви са зачервени, нанесете бяла очна линия.

·        За да изглеждат устните Ви по-сочни, сложете по малко блясък  в центъра, и в най- горните и най-долната точка.

·        Ако искате да имате прическа с пригладена назад коса, използвайте малко серум, за да я пригладите и задържите така.

·        Ако искате косата Ви да придобие обем, преди да я изсушите със сешоара, нанесете гел или спрей за обем в корените на космите.

Вижте още:

 

Лесни Съвети за Вашата Красота

 

Съвети за красотата

 

Съвети за красотата

 

Съвети за красота

 

  Съвети за красота и здраве на жената

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting