Упражнения с обръч за отслабване

  1. Спортният обръч „хулахуп“ е много ефективен уред за спорт в домашни условия.Той е евтин, безопасен, не травмира ставите  и е с проста конструкция.
  2. За 10 минути упражнения с него се изгарят 100 ккал, колкото и за 10 минути бягане.По мнението на специалисти, най-добър резултат се постига  при кратки непрекъснати серии от занимания за 5-10 минути. Всекидневните интензивни  тренировки по 10 минути водят до намаляване обиколката на талията със 1 сантиметър на  половин месец.
  3. Въртенето на обръч около талията подобрява работата на сърцето, кръвоносната система, стомаха, вестибуларния апарат и белите дробове. Благодарение на масажният ефект се намалява целулита и се подобрява тургора на кожата.
  4. Избор на подходящ обръч:височината на обръча в изправено положение, не трябва да е по-долу от най-долното ребро на трениращият.
  5. Първо се започва с 5-минутни тренировки, като продължителността се увеличава седмица след седмица. При упражненията краката трябва да са разтворени на ширината на раменете  и с насочени навън пръсти . Обръчът се поставя на талията и с движение на бедрата и талията се привежда в цикъл въртеливи движения.
  6. За стегнати ръце и крака може да въртите обръча и около тях. За два месеца системни упражнения може да се свалят до 3-4 кг и да се намали размера на  талията с 5 см.

Вижте още:

Гимнастика за жени-СКАЧАНЕ С ВЪЖЕ

Мотивирайте децата си към физическа активност

Физическата активност и здравето

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting