Ушиване на подвижна яка със столче

За да изработите подвижната яка, принтирайте шаблона и скройте частите на яката, като предвидите резерви за шев. С няколко подвижни яки от различен цвят и плат, може да разнообразявате тоалета си без проблеми.

шаблон за скрояване и ушиване яка със столче

 ИЗРАБОТВАНЕ НА ЯКА СЪС СТОЛЧЕ 

1.След като определите размера на яката си, с линия очертайте върху шаблона на кройката резервите .Добавяйте резерва около всички линии, с изключение на централните линии на столчето и горната част на яката.

2.Изрежете шаблоните по линиите на резервата. Прегънете плата на две по основна нишка и поставете шаблоните на столчето и горната част на яката върху него, като прегъвката на плата съвпадне с центъра на шаблоните.Скройте по два броя столче и горна част от плата, като поставите двете парчета лице с лице и по един брой столче и горна част на яката от подлепващото.

3.Поставете скроеното подлепващо на столчето върху опъковата  страна на едното скроено столче от плата и по същият начин подлепващото за горната част на якаката. Гладете с гореща ютия върху подлепващото, докато се фиксира и залепне трайно върху плата.

4.Зашийте горната част на яката( двете парчета плат с подлепващото между тях) от опаковата страна. Обърнете я от лицето и изгладете.Използвайте ножицата , за да обърнете до край ъглите. Изминете лицев шев на разстояние 3  мм около горният и страничните ръбове на яката. Отбележете си центъра на горната част на яката и на столчето. Съединете столчето и горната част, като внимавате подлепващото да бъде от опъковата част на готовата цяла яка.Използвайте първо карфици, а след това тропоска. Когато се убедите че сте съединили горната част и столчето правилно и точно центрирано, изминете на машината.

5.Направете къси разрези по резервата  около извитите части на столчето. Обърнете и изгладете.

6.Прегънете навътре долните краища на столчето, фиксирайте с карфици, пригладете и изминете долния ръб на машината.

7.Закопчайте яката с карфица и отбележете мястото на илика и копчето. Изработете илика според големината на копчето, което ще зашиете.

как да скроим, ушием и монтираме яка със столче

Може и да си изплетете подвижни якички като предложените по-долу:

Схеми на плетени якички

Модели на плетени якички

Подвижни якички

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting