Фурошики

Достоен за възхищение и подражание е японският народ. Той развива най-високи технологии, но не загърбва вековните традиции в културата и бита. 

Без  никакви комплекси за изостаналост и провинциалност, заедно с най- съвършените и модерни технически съоръжения, японците  използват стари предмети и технологии, завещани от дедите им. Това прави животът им по- удобен, по- красив и по-одухотворен.Един такъв пример е и „фурошики“.

видове фурошика за опаковане на различни по форма и големина предмети

Това е квадратно парче плат от памук или коприна, с размери  предимно  между 50:50 см до 1,50:1,50 см, което чрез различно връзване ,се използва за пренасяне или опаковане на предмети. Всъщност, това е добре познатата на възрастните българи „бохча“, само че с голямо разнообразие във връзването и оформянето. Фурошики може да се оформи като елегантна дамска чанта с къса или по-дълга дръжка, пазарска чанта  или голям сак. Предимството е, че докато ви потрябва , парчето плат си стои сгънато без да заема място и да ви пречи. Решите ли да пазарувате ,бързо навързвате краищата и имате нужната ви чанта. Фурошики служи и за опаковане на   подаръци, следвайки размерите и  формата им. За разлика от хартиената опаковка, фурошики има и  последваща дълготрайна употреба.  След като сте получили подарък опакован във фурошики,може да го използвате като тюрбан, колан, летен топ, кърпа за глава и дори калъфка за възглавница.

как се сгъват различните видове фурошики - схеми и стъпки

В горните схеми е дадена последователността при връзване и оформяне на фурошики за опаковки. В илюстрацията по-долу се вижда как се правят възлите.

Вижте още:

Роза от панделка

Нарцис от органза

Роза от сатенена панделка

Далия или хризантема от сатенена панделка

Направете сами красиви кутии за подаръци

Ръчно плетени чанти на 1 кука

От помпони

Опаковка за подарък

 

 

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting