Цветя и гердани от плат

Милиони тонове текстилни отпадъци годишно се озовават на сметищата и същевременно огромни количества суровини, енергия и човешки труд отиват за произвеждане на нови, някои от които дори необличани и един път,  ще се озоват пак там. Това безумие в световен мащаб продължава вече няколко десетилетия и планетата се задъхва. Ако и Вие не искате сегашното човечество да остави на следващите поколения земя-пустиня, включете се според възможностите си в рециклирането. Не мислете, че Вашият принос ще е незначителен, всяко голямо дело се извършва с малки, но многократно повторени стъпки.

А.Много лесно от останали Ви малки парчета плат може да изработите цветя, с които да освежите блузи и рокли,или възглавнички, пердета и покривки, или ако имате достатъчно търпение – цяло лятно елече, каквито примери ще видите долу.

Как да освежите дрехите и възглавничките с цветя от плат

Следвайки указанията  на картинките по-долу може да изработите цветята по два начина. Изберете този, който Ви е по-лесен:

Как да изработим цвете със шест отделни листенца от плат

Как да изработим втори вид цвете от плат

От парчета плат, който не се разнищва може да изрежете форми подобни на маргаритки, да ги съедините с конец и като ги залепите със силикон към метални закопчалки или игли да си направите брошки. Закопчалки и игли за брошки може да закупите от магазините за хоби, крафт и арт материали или от кинкалерия. Изработените от Вас оригинални аксесоари може да подарявате на приятелки или с тях  да освежавате Вашите дрехи. Прикрепвайте ги на реверите на  сака, на шапки, чанти, копринени шалове и ще придадете блясък и на най-скромния тоалет.

Направете си брошка от плат

Б. От малки парчета коприна или трико може да изработите разнообразни, топли и приятни за носене гердани за Вас или за подарък на Вашите близки и приятелки.

Гердан от обвити в плат мъниста

Вижте още:

Нарцис от органза

Далия или хризантема от сатенена панделка

Роза от панделка

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting