Бански според формата на тялото

Най-ярко се открояват достойнствата, но и недостатъците на тялото, когато сме облечени в бански костюм, но има и различни правила и трикове при избора на конкретен бански, така че да скрием недостатъците и изтъкнем достойнствата.

Определете формата на Вашето тяло и следвайте съветите за избор на бански костюм.

 • Тяло с форма на банан(висока и слаба, с малък бюст, тесни бедра и рамене). Носете бански танкини в светли цветни принтове в хоризонтални или диагонални линии.Това ще предаде повече закръгленост и женственост на тялото.
 • Тяло с форма на ябълка. За да отклоним  вниманието от средата на тялото-широката талия , има два подхода. Първият да използваме цял бански в черно или тъмни цветове. Вторият –цял бански в дребен принт на точки или като кожата на диви животни. И при двата случая, банският трябва да е с високо изрязване в областта на крачолите и с дълбоко деколте в горната част.Материята, от която е изработен банският костюм, задължително да съдържа ликра или еластан.
 • Тяло с форма на круша. Това е най-често срещаната форма на женско тяло.В този случай, трябва да се балансира по-тясната горна част на тялото с по-едрата долна. Затова топът на банският трябва да е по-светъл и по-ярък с детайли или принт. Долната част трябва да е в по-тъмен приглушен нюанс.Ако облечете бикини или танкини, топът трябва да е с подплатен(вграден) сутиен  и долната част да е по-тъмна от топа.
 • Тяло с форма на пясъчен часовник.Това са щастливите  жени, които могат да си позволят всякакъв модел и цвят бански костюм.
 • Ако сте  с голям гръден кош , носете цял бански с вертикален набор в областта на талията и дребни шарки в горната част на костюма.
 • За да изглеждат краката по-дълги , банският трябва да е с високо изрязване в областта на крачолите.
 • Ако имате голям бюст, изберете бански с презрамка около врата(хомот).
 • Ако искате да подчертаете раменете и гърдите, използвайте бански с асиметрична презрамка.
 • Ако имате малък бюст, носете бански с вграден сутиен.
  Банските костюми в черно или студени тъмни цветове скриват по няколко килограма от теглото.
 • Ако имате по-голям корем, отклонете погледите от него като акцентирате в горната част на костюма с V- образно деколте , контрастиращи по цвят детайли  и презрамка около врата.
 • Общовалидно е правилото:тези части от тялото, които харесвате и искате да подчертаете-в светли цветове и ярки орнаменти, тези които искате да прикриете, независимо къде гърдите, талията, ханша-в по-тъмни тонове и без блясък.
 • В последните години се наложи модата на танкини банският костюм.Това е костюм от две части и е много подходящ вместо бикини за жените, които имат добра фигура, но  закръглено коремче или белези по кожата на корема от бременност и раждане.Долната част на костюма е  тип боксерки, шорти , бикини и дори прашка, а горната част е с по-дебели или по-тънки презрамки или с презрамка-хомот. Могат да се комбинират части от два различни по номерация костюми, ако сте по-едричка в бюста или пък обратно- по-едричка в ханша. По този начин може да се играе и с цветовете и десените на долната и горната част, за да се балансира силуета на жената , в зависимост от формата на тялото( ябълка или круша). За тяло с форма-круша е добре долната част да е тъмна едноцветна или в ситен десен, а горната по-светла или по-ярка. За жените с тяло с форма на ябълка- обратното. И в двата случая, обаче, избягвайте контрастните цветове и хоризонталните райета, защото те разделят фигурата на две и оптически я скъсяват.

Вижте още:

Как да определим формата на тялото си?

Бански за пълни жени

Бански костюми, които са подходящи за пълни дами

Как да прикрием широките бедра?

Как да избираме сутиен?


 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting