Бебешки комплект за момиченце на 6-9 месеца

Плетен Бебешки комплект за момиченце на 6-9 месеца. Комплектът се състои от вълнена рокличка и панталонки с къси крачоли.

модел и схеми за изплитане на бебешки комплект от рокличка и панталонки

Материали: 250 гр вълнена прежда цвят охра и по 10 грама вълнена прежда в цвят теракота и зелена. Широк ластик -50 см, 5 копчета, куки №3,5 и №4

Плетки: ластик сх.1 и основна плетка сх.2, жакардов мотив –сх.3,

плътност : 19 бр. х 28 р.=10 х10 см

Рокличка:

Гръб: Плете се на две части. Дясна част: На куки №4 нанижете 31 бримки от прежда в цвят охра и изплетете 2 см ластик, после 8 реда лицева плетка и продължете с жакардовата плетка по сх.3. На височина 10 см от началото на плетивото свийте 3 бримки , като изплитате по 2 бримки заедно опаково от всяка тройка опаки бримки. Изплетете още 5 см и отново свийте 3 бримки  по описания начин , остават общо 25 бримки.На височина 19 см от началото на плетивото изплетете 8 реда и пак започнете да плетете жакардовия мотив-той завършва на височина 22см. Тогава от двете страни свийте по 4 бримки за ръкавната извивка и след 11 см завършете  по 11 бримки за рамото, като снемете останалите 10 бримки за вратната извивка на спомагателна кука.

Лявата част на гърба се плете сиветрично на дясната.

Предница:На куки №4 нанижете 61 бримки цвят охра и редувайте видовете плетки както при гърба. На височина 10см и 15 см от началото на плетивото , свийте по 6 бримки по същия начин както на гърба. Ще останат общо 49 бримки. На височина 22 см , свийте от двете страни по 4 бримки за ръкавните извивки и след 6 см завършете за деколтето централните 9 бримки. После от двете им страни във всеки втори ред свийте два пъти по 2 бримки и един път по 1 бримка. На обща височина 33 см завършете по 11 бримки за всяко от рамената.

Ръкав: На куки №4 нанижете с цвят охра 31 бримки и изплетете 2 см ластик, 8 реда лицева плетка и после жакардовия мотив, като едновременно  пет пъти във всеки четвърти ред от двете страни наддавате по 1 бримка. На обща височина 19 см завършете всички бримки едновременно.

Зашийте ръкавните, раменните и страничните шевове и вмъкнете ръкавчетата. По околовратната извивка извадете и нанижете на куки №3,5   55 бримки, включете  и тези от спомагателната кука и изплетете 5 реда ластик. По вътрешните краища на лявата и дясната части на гърба извадете по 82 бримки и изплетете също по 5 реда ластик, като на дясната част изработите 5 отвора за илици . Пришийте копчетата на лявата част на гърба. Навлажнете и изгладете.

Панталонки:Задна част: За всяко крачолче с прежда охра  на куки №4 нанижете 25 бримки и изплетете по 2 см ластик и по 8 реда лицева плетка. Обединете двете крачолчета , като между тях допълнително нанижете 5 бримки-общо стават 55 бримки и изплетете жакардовия мотив .Продължете с основната плетка и след 16 см изплетете 2 см двоен ластик. Предната част се плете като задната.

Зашийте страничните шевове и вътрешните на крачолчетата. Във двойният ластик нанижете широк ластик.Навлажнете и изгладете.

Таблица с размери на бебешки детски дрехи

Вижте още бебешки плетива:

Плетена Жилетка за Бебе

Плетена Жилетка за Бебе

Плетен Комплект Жилетка и Пелена за Бебе

БЕБЕШКА ЖИЛЕТКА

Плетен Комплект за бебе

Плетена рокличка за бебе

Плетена бебешка рокличка с две куки

Бебешки жилетка и шапка

Бебешки жилетки

Плетена бебешка жилетка

Бебешки плетен комплект

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting