Блейзър без ръкави

1.Какво е блейзър (дамско сако, жакет) без ръкави?

Дългият блейзър (дамско сако, дамски жакет,) без ръкави е точно това- дълго сако без ръкави или още дълго елече от плат. Напоследък това е една  от актуалните модни тенденции .В преходните сезони пролет и есен с него може да се правят комфортни, елегантни и стилни комбинации с другите части на облеклото и да се създава модерна и красива визия. В по-студените дни може да носите дълъг вълнен блейзър без ръкави комбиниран  с топъл пуловер или поло и вълнен панталон с ръб, джинси или пола с миди дължина. В горещото време-дълъг блейзър от лек плат може да съчетаете с  лек топ, панталон тип морков или дънкови шорти.

Блейзърът(сакото) без ръкави може да предаде нотка на елегантност и на най-скучния тоалет. Когато е подбран  в неутрален цвят( черен, бял, морско-син, бежов, сив), той може да обедини тоалет съставен от разностилни и разноцветни части и да изглеждате съвършено стилна, модерна  и елегантна. С един умно подбран дълъг блейзър без ръкави Вие може да издигнете всеки тоалет една класа по-високо.

Най-голямото предимство на блейзъра без ръкави е , че оптически удължава всяка фигура и придава стройност на силуета. Това се дължи на двете дълги вертикални линии от пред, когато е разкопчан  и на двете къси вертикални линии от двете страни на раменете. С блейзър без ръкави, ако е скроен правилно, може да прикриете и прекомерно широки рамене и прекомерно широки бедра.

2.С какво може да съчетаваме блейзъра (сакото) без ръкави?

  • С дънки-най-добре с тесни прилепнали или прави тип мъжки дънки. Завършете комплекта с тениска или спортна риза и ниски спортни обувки като маратонки или мокасини.
  • С тесен прилепнал или прав панталон, елегантна риза  или копринен топ без ръкави и обувки на висок ток, и ще получите елегантен комплект за работа и  следобедни или вечерни събития. Когато панталонът и блейзърът без ръкави са от еднакъв плат и цвят, комплектът е подходящ и за по-специални случаи. Ако панталонът и блузата са в една цветова гама, а блейзърът в контрастен цвят, фигурата изглежда по-слаба и висока.
  • Ако искате да направите впечатление съчетайте блейзър с прилепнали кожени панталони.
  • С права рокля или пола с мини, миди или макси дължина. За едрите дами комбинацията от рокля с макси дължина и блейзър без ръкави е перфектна, защото скрива всички излишни килограми. Ако сте млада, висока и слаба и комбинирате къса пола, високи ботуши и дълъг блейзър без ръкави, ще имате впечатляваща визия. Макси пола –клош или с набор от летяща пъстра материя, едноцветен дълъг блейзър и сандали с подметка-танк е прекрасен комплект за летните вечери.
  • С шорти и други скъсени панталони.
  • За хладното време( пролет и есен) комбинирайте вълнен дълъг блейзър  без ръкави с пуловер или поло, панталон или дънки  и боти. Много стилно изглеждат графичните комбинации от едноцветни панталони и блейзър и раирани блузи от вълнено трико.
  • Ако блейзърът без ръкави е по-къс може да го съчетавате с широки панталони и поли с миди дължина.

3.Предимства и недостатъци

Наред с положителните си качества, удълженият блейзър без ръкави крие и някои опасности:

  • Ако е в класическата си кройка-прав и с дължина от средата на бедрата надолу( до и под коляното или до средата на прасеца), той прави оптически краката по-къси. При ниските жени такъв блейзър  без ръкави  нарушава пропорциите и затова дължината му трябва да стига най-много до средата на бедрата. Съчетавайте го задължително с тесни панталони или прави(но не с широки крачоли) панталони или с миди поли и обувки с висок тънък ток. За да се балансират пропорциите е добре блейзъра да е леко втален. Въобще общото правило е, колкото по-висока и слаба е една жена, толкова по-дълъг блейзър без ръкави може да носи и обратното.

  • Жените с форма на тялото „круша”, с класически блейзър без ръкави може да изглеждат още по-едри в бедрата, затова той трябва плавно да се разширява надолу и да прикрива ширината на бедрата.
  • Жените с форма на тялото  „пясъчен часовник” с блейзър без ръкави с класическа права равна кройка може да изглеждат по-пълни и тромави, защото той ще скрие красивите извивки на тялото им и тънката талия. За да избегнат това блейзърът трябва да е втален и с колан на талията.

С блейзър без ръкави може да се състави не само всекидневен тоалет.

Ако е изработен от луксозен плат и  внимателно са подбрани останалите части на облеклото, може да се изгради впечатляващ изискан вечерен тоалет.Например ако се комплектоват: прав панталон и блейзър без ръкави от черен копринен креп със смокинг ревери от сатен в друг цвят, блуза от черен шифон и подходящи малка чанта и обувки на висок тънък ток. Много удачно за вечерен тоалет е, когато блейзъра без ръкави е оформен като смокинг без ръкави.

4.Как сами да си направим блейзър без ръкави?

Лесно можете сами да си направите блейзър без ръкави, като следвате няколко прости стъпки:

 

1.Използвайте блейзър, който Ви е омръзнал, или вече не Ви е точен по размер.

2. Разпорете шевовете, с които ръкавите са прикачени към гърба и предниците на блейзъра. Използвайте ножичка за нокти или специални  инструменти „клъцка” или разпарач, ако имате такива.

3.Отделете ръкавите и почистете всички срязани конци. Ако блейзъра има подплънки от вата, също ги отстранете.

4. Изминете краищата на плата около ръкавните отвори на оверлог, зиг-заг или с рядък иличен бод на ръка, за да не се разнищва по-нататък.

5. Прегъвайте по около1,5-2 см от плата около ръкавните отвори навътре към опаката страна на блейзъра. Забождайте равномерно карфици, за да задържите подгъва. Внимавайте да захващате подплатата под подгъва, без да я набирате.

6.Тропосайте с тънък конец подгъвите на двата ръкавни отвора и ги изгладете.

7. На 1 см от края изминете блейзъра около ръкавните отвори с прав шев на машина или ръчно със скрит шев.

8. Изгладете с пара плата около ръкавните отвори от двете страни.

9. Вече имате нова дреха-блейзър без ръкави!

Вижте още:

Как да определим формата на тялото си?

Как да се обличаме според особеностите на фигурата

Как да прикрием големият корем?

Как да прикрием широките рамене?

Как да прикрием широките бедра?

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting