Великденска украса на дома

Великден   е не само религиозен, но и светски празник, който ознаменува окончателното идване на пролетта.Пролетните цветя-лалета, зюмбюли, нарциси, разцъфнали клонки и зеленината са задължителни във Великденската украса на дома.

 

  • В красив керамичен съд или пластмасова кутийка, която после ще поставите в кошничка засадете предварително зеленина.  Нагънете няколко пласта тоалетна или домакинска хартия, навлажнете я добре и насипете  на равен пласт семена от пшеница, леща, ечемик, райграс.Поставете съда на топло и светло място и овлажнявайте редовно. За Великден ще имате хубава зелена полянка, върху която да наредите красиви цветни яйца.Семената може да посеете и в почвена смес в подходяща саксия.
  • За декорация като Великденско дръвче, Великденски венец или други хрумки е по-подходящо да използвате продухани и изплакнати с вода яйца, които после да боядисате или декорирате в различни техники-изписване с тънка четка или писалка, декупаж, облепване със семенца или хартиени парчета, мъниста и т.н.Дайте воля на въображението и творческите си умения.Включете децата в подготовката на празника, това е съществена част от празничното настроение и радост.

Вижте още:

Боядисване на яйца с дантела

Декориране на великденски яйца

Боядисване на великденски яйца

Великденски яйца

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting