Какви Плетени Дрехи да Носят Пълните Жени ?

Никой не може да отрече комфорта на плетените дрехи – те плавно обвиват тялото, не го притискат и не ограничават движенията, топли са в студа и проветриви в горещините, но… имат и своите коварства. Неправилно подбраната плетена дреха може визуално да подчертае недостатъците на фигурата, най-вече на по-закръглените жени. Некачествената трикотажна дреха бързо се деформира и загрозява дори и стройното тяло. Правило е, че ръчно или машинно плетените дрехи правят фигурата да изглежда по-пълна. Това, обаче не означава, че закръглените дами трябва изобщо да ги избягват и да се лишат от комфорта на меките и топли пуловери, жилетки и дори поли и рокли , особено през есенно-зимния сезон. Решението е в правилния избор на фасон, цвят и фрактура на плетената дреха.

Следвайте няколкото прости съвета и се наслаждавайте на удоволствието да носите стилни, съвременни и комфортни плетени дрехи:

Кликнете върху картинката!!! На картинките са илюстрирани с примери долуизброените съвети:

 1. Плетената дреха не трябва да е безформена, а плавно да следва извивките на тялото, но в никакъв случай да не е плътно прилепнала по него.
 2. За пълните жени е препоръчително да носят едноцветни плетени дрехи с изчистен  от детайли фасон.
 3. Препоръчително е блузите, роклите и пуловерите да имат V-образно деколте, което оптически изтегля вертикално образа и подчертава бюста.
 4. Носете жилетки  и елечета с биета без копчета или разкопчани, така че винаги да се образуват  две вертикални линии, които визуално стесняват и удължават силуета.
 5. Асиметричното закопчаване също придава стройност на фигурата.
 6. Ако фигурата Ви има формата „ябълка” избирайте прави плетени поли и рокли, ако е „круша”- поли и рокли с формата на трапец.
 7. Ако имате пълни бедра и тесни рамене, носете плетени блузи, рокли, жилетки и пуловери с подплънки на раменете, за уравновесяване линията на бедрата.
 8. Носете плетени блузи, пуловери, елечета и жилетки с дължина до линията на бедрата, а ако ги комплектовате с панталон или клин, и по-дълги, дори до колената. Така ще прикриете проблемните зони на тялото си-пълните талия и бедра.
 9. Ако имате пълна шия, носете плетени блузи, пуловери и жилетки с обемна яка, за да я прикриват.
 10. Избирайте ръчно или машинно плетени дрехи с гладка или с дребни детайли плетка. Плетките с едри фигури добавят обем. Добре е, ако фигуралната плетка е с вертикално разположени детайли, които оптически правят силуета по-строен.
 11. Избягвайте плетени дрехи, които имат фрактурен или цветови акцент в проблемните за тялото ви зони-талия, бюст или бедра. Акцентите трябва да са в тези места, които са Вашето предимство и искате да подчертаете и изпъкнат.
 12. Плетените ажурни елечета и жилетки са отлично допълнение към летния тоалет на пълната жена, защото прикриват проблемните зони и придават лекота и стройност на фигурата.
 13. Не носете плетени дрехи една  върху друга. Такова наслояване  дори ще   добави  в облика Ви още няколко килограма . Единствено това правило може да нарушите, ако носите едноцветен комплект от плетена блуза и жилетка от тънко стегнато машинно трико.
 14. Препоръчително е пуловерите и жилетките да са с разтворени на дължина 15-20 см в долната си част странични шевове или  да са с асиметричен подгъв.  Раздвижването, което се получава накъсва линията на бедрата и така ще прикриете големия ханш.

Вижте още:

Лятна дамска жилетка

Елегантна жилетка плетена на една кука

Асиметрична плетена блуза от прежда батик

Блуза с плетка меча следа схема

Пуловер с прилеп ръкав

Плетен блузон

Красива плетена туника

Плетени дамски елечета

Модел и схема на плетено пончо

В какви цветове да се обличат пълните жени?

Как пълните жени да изглеждат привлекателни?

Как да се обличат ниските жени?

Как да прикрием широките бедра?

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting