Как да облечем децата за първият учебен ден?

Първият учебен ден е тържествен празник в живота на всеки и той трябва да остане непомрачен в паметта му. Едно от нещата , за които родителите трябва да се погрижат, това е да облекат красиво и подходящо детето си за този ден.

След като отворите отделна картинка, кликнете втори път върху нея, за да я видите в по-голям мащаб.


  • Изберете облеклото заедно с детето. Първата причина е, то да му бъде точно по мярка. За  да му бъде удобно в него, при пробата накарайте детето да седне,да се наведе, да клекне, да разтвори широко ръце, да ги вдигне нагоре. Втората причина е, то да хареса дрехите, да стигнете до взаимно съгласие, за да няма сърдене и сълзи сутринта , когато тръгнете за училището.
  • Избирайте дрехи от преобладаващо естествени материали, ако е смес да  не е с повече от 30% синтетика. Те не предизвикват алергии, тялото на детето свободно диша в тях ,не се деформират бързо и са  комфортни и в топло и студено време.
  • За тържеството в училището избирайте дрехи, които са по-близко до деловият класически стил. Роклите на принцеси или пък тениските с анимационни герои не са подходящи за такъв случай.
  • Не се престаравайте и не купувайте строго официални костюми за момчетата. Комплект от панталон с риза и жилетка или пуловер с V-деколте и без ръкави е напълно достатъчно. Избирайте  комплектите  така, че да могат да се комбинират и с други дрехи от гардероба на детето и да се износят през годината. Децата бързо растат и ако костюма се пази само за специални случаи, ще умалее без да е използван.
  • За момичетата са подходящи костюмчета от жакет,блузка  и пола или панталон, но ги избирайте така, че да могат да се комбинират и с други полички, панталони,  блузи и жилетки.Полата може да е права, но по-подходящи за децата са разкроените, плисирани или набрани поли, които не ограничават движенията им. Много подходящи са и комплектите от сукман и блузка. Те също позволяват в последствие комбиниране с други блузи, поло и жилетки.
  • За официалните детски комплекти са подходящи спокойните и пастелни цветове,  особено за основният костюм, а блузите и ризите могат да са бели, в тон с костюма или контрастни.

Вижте още:

Как да се облекат майките за първият учебен ден на детото?

Прически за първият учебен ден

Официални прически за момиченца

Детско подстригване и прически

Как да подбираме и комбинираме дрехите

Дрескод

Дрехи, които винаги са модерни

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting