Как да определим формата на тялото си?

Колко е важно да знаете формата на вашето тяло? Толкова важно, колкото искате  да изглеждате красива.

Като определите точно формата на тялото си , ще може да се обличате съответно с неговите особености. Обикновено се опитваме да не пълнеем, но мерките  се променят. Въпреки това формата на тялото ни остава една и съща. Дори когато напълняваме, допълнителните килограми се разпределят така, че формата на тялото остава същата.Така, че телесното тегло почти не влияе на формата на тялото.

Като знаете   формата на физическата си структура, вие можете да подчертавате предимствата на тялото си и да скривате(маскирате) недостатъците с кройката на дрехите, цветовете, комбинациите, щампите,аксесоарите и т.н.

Как да разберем каква е формата на нашето тяло? Ако не сте уверени в преценката като се гледате в цял ръст и без дрехи в огледалото, то вземете шивашки метър и направете няколко измервания.Основните измервания са:

-Обиколка на бюста,-обиколка на талията, -обиколка на ханша,

За да имате пълна представа за себе си ,измерете също: ширина на раменете, ако желаете да се сравните с идеалните пропорции на женското тяло, направете и другите измервания по схемата , като за единица мярка Ви служи ширината на главата Ви.

Обобщено женските форми на тялото могат да се класифицират в четири типа:правоъгълно(банан),триъгълник (круша),обърнат триъгълник(ябълка) и пясъчен часовник.

  • Вашето тяло има правоъгълна(форма банан), ако е почти равно отгоре до долу т. е. ширината на раменете и ханша е почти еднаква и талията има почти същия размер. Обикновено жените с такава форма имат дълги крака, които си струва да показват.Тази „момчешка” фигура е характерна за жените от северните народи.Мерките на бюста, талията и ханша при тази форма почти съвпадат с тези при формата „пясъчен часовник”, но тук липсват заоблените линии на „пясъчният часовник” и при него талията е подчертано по-тънка и бюста е по-силно очертан.За да се създаде женства заобленост, жените във форма-банан, трябва да подчертават талията си с колан и заоблят раменете си с подплънки. Известни звезди с такива тела са Рийз Уидърспун, Камерън Диас , Гуинет Полтроу,Кейт Мос,Никол Кидмън,сара Джесика Паркър.
  • Ако сте тясна горе (в бюста и гръдния кош) и широка долу( в ханша и бедрата), Вие имате тяло-круша.Ханшът е по-широк от бюста и раменете. Тази форма е характерна за жените от средиземноморските и южните народи. Натрупването на мастни тъкани в областта на талията е по-голяма опасност за здравето, отколкото натрупването им в бедрата.Създаване на илюзия за добри пропорции в структурата на тялото не е голям проблем за тази форма на тялото.Използване на светли цветове и наслояване в горната част на тялото чрез къдри, дантели и набори и тъмни цветове в долната, балансират фигурата.Известни звезди с такива форми са Дженифър Лопес,Бионсе, Шакира,Ева Лонгория, Парис Хилтън.

  • Вие имате тяло с форма на обърнат триъгълник „ябълка”, ако сте по-широка в горната част на тялото и по-тясна в долната.Бедрата и ханша са по-тесни от бюста и раменете.Талията е дълга и равна, краката  слаби и дупето плоско.Жените с такова тяло са предразположени към сърдечни заболявания.Дрехите трябва да са подбрани така, че в долната част да са наслоени  или падат амфитеатрално, за да балансират горната по-широка част. Такива тела имат звездите Елизабет Хърли,Анджелина Джоли и, Катрин Зита-Джоунс.

  • Ако вашето тяло има извивките на бързоструен ручей, Вие сте надарена с  тяло „пясъчен часовник”. Гърдите и ханша са в равновесие.  Ширината на раменете е почти равна на тази на ханша, както и на бюста.Талията е тънка и подчертана.Бюстът  и ханшът са акцентирани.Прието е да се смята, че идеалните мерки са  :бюст-90 см,талия-60 см и ханш-90 см.Тази форма се смята за идеална и почти всякакви дрехи и подхождат, особено тези фасони, които очертават талията.С такава форма на тялото са известни Мерилин Монро,Кейт Уинслет,Марая Кери, Дрю Баримор,Скарлет Джонсън.

  • В живота рядко се срещат жени с точните идеални мерки, но всяка жена и всяка форма на тялото са красиви, просто трябва да се отчитат реалностите и да се съобразяваме с тях.

Вижте още:

Как да се обличаме според особеностите на фигурата

Бански според формата на тялото

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting