Лятна ваканционна програма – 2021

МОН публикува лятната ваканционна програма в 28-те области на страната. Всички занимания, включени в нея, са безплатни за децата и учениците.

Участието е по желание и според интересите в сферите четене, изкуства, развлечения, спорт и туризъм. Сред предложенията са посещения на музеи и паметници, свързани с исторически събития и други инициативи. Има забавна математика и забавна астрономия, хип-хоп танци, паради на хвърчилата, екскурзии и експедиции, както и състезания по различни видове спортове.

Графиците са обявени с дни и часове на провеждане, контакти с ръководителя, който води заниманията, и мястото, където те се провеждат. Основно това са Центровете за подкрепа за личностно развитие, регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, училища, културни институции, читалища и бази на спортни клубове. Цялата лятна ваканционна програма по области можете да видите ТУК

Информация за заниманията по интереси в област:

 1. Благоевград
 2. Бургас
 3. Варна
 4. Велико Търново
 5. Видин
 6. Враца
 7. Габрово
 8. Добрич
 9. Кърджали
 10. Кюстендил
 11. Ловеч
 12. Монтана
 13. Пазарджик
 14. Перник
 15. Плевен
 16. Пловдив
 17. Разград
 18. Русе
 19. Силистра
 20. Сливен
 21. Смолян
 22. София-град
 23. София-област
 24. Стара Загора
 25. Търговище
 26. Хасково
 27. Шумен
 28. Ямбол

Още занимания и събития:

Програма „Ваканция“ на Столична община, Дирекция „Спорт и младежки дейности“ и общинските Центрове за подкрепа на личностното развитие в партньорство със „Спортна София – 2000“ ЕАД, Национални федерации и спортни клубове.

Инициативата включва свободен и безплатен достъп до разнообразни занимания по различни видове спорт/ мини волейбол; плажен волейбол; – щафетни и подвижни игри, лека атлетика; петанк; – народна топка, – мини баскетбол, баскетбол, баскетбол 3 на 3; – бадминтон; – свободни занимания по тенис на маса/, туризъм, лечебна изправителна гимнастика, занимания по интереси и др., които ще се проведат от 21 юни до 30 юли 2021 г., включително.

Предназначена е за деца и ученици от 6 до 18 години, при възможност и включване на родители, младежи, придружители.

Спортните, образователни и други дейности по интереси, включени в Програмата, ще се организират и провеждат при съобразяване със срока на извънредната епидемична обстановка и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Необходимо е предварително регистриране за участие, чрез посочените контакти за връзки или електронни платформи.

Цялата програма  и възможните контакти за регистриране може да видите на : Програма Ваканция – СО- 2021

Лятна академия за успех и забавления на „Заедно в час

 

Записване на ученици в ОНЛАЙН Лятна академия за успех и забавления 2021

БЕЗПЛАТНАТА ОНЛАЙН Лятна академия за успех и забавления на „Заедно в час“ за ученици от I до XII клас ще се проведе от 26 юли (понеделник) до 12 август (четвъртък), от 9:00 до 12:30 ч., всеки работен ден(в част от дните Академията ще продължава до 13:00 / 13:15 , заради организирани извънкласни клубове по интереси).

Заедно в час осигурява:
 • Безплатно обучение;
 • Надграждане на учебния материал по общообразователна подготовка в училище от изминалата учебна година;
 • Мотивирани учители, които могат да покажат на децата, че ученето може да бъде интересно и забавно;
 • Сертификат за успешно участвалите ученици в края на Лятната академия;

 Безплатни летни занимания за деца организират в Стара Загора- Съорганизатори на проявите са Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР),  Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Международен младежки център, Превантивно-информационен център по зависимости, Център за подкрепа за личностно развитие – Астрономическа обсерватория, Библиотека „Родина“ – детски отдел, Регионален исторически музей, Младежки дом, Къща музей „Николай Лилиев“, Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“, както и много спортни клубове в Стара Загора.

https://www.starazagora.bg/bg/novini/bezplatni-letni-zanimaniya-za-detsa-organizirat-v-stara-zagora/

 


 

 


 

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting