Плетена шапка за момченце

Как да изплетем класическа зимна шапка за момченце? -Много лесно. Вижте как.

На обръч №3,5 нанижете 100 бримки и плетете в кръг 12 см( 34 реда ластик 2 лиц.бр,2 опак.бр.). Преминете на обръч №4,5  и плетете лицева плетка. Като изплетете 12 реда , поставете маркери на двете средни бримки от двете страни на плетивото и започнете да правите свивки за оформяне горната част на шапката така:

Бримката преди маркера и следващата изплетете заедно с наклон наляво, снемете 1 бр. като лицева,изплетете 1 лиц. бр. и прекарайте през нея снетата бримка.

Продължете да плетете и  правете свивките от двете страни както следва: 1 път в 8 –ия ред, 2 пъти във всеки 6-и ред, 1 път в 4-ия ред, 1 път в 2-ия ред и два пъти във всеки следващ ред- ще останат 68 бримки общо.

Прегънете плетивото на две така, че местата със свивките да са от двете страни. От пред и отзад на шапката  ще има по 34 бримки.  Зашийте ги една към друга с игла с голямо ухо  и с конец от същата прежда като използвате:

Трикотажен  шев „бримка в бримка”.

  • Закрепете конеца от опаката страна на задната част на шапката и от опаката страна вкарайте иглата в първата бримка на задната част , след това я пъхнете от лицевата страна в първата бримка на предната част  и после във втората( следващата я бримка), но от опаката страна. Изтеглете конеца и изпуснете   бримката от куката.

как се прави невидим трикотажен шев за съединяване детайлите на плетивото

  • Отново пъхнете иглата в първата бримка на задната част на шапката , но откъм лицевата страна  и после във втората (следващата я) бримка , но от към опаката страна, после отново във втората бримка на предната част, но от към лицевата  страна  и после в третата бримка  на предната част от към опаката страна.
  • Изтеглете конеца и изпуснете последната бримка от куката.
  • Изтеглете леко конеца и продължете по описания начин до края на шева.

Половината от ластика на шапката обърнете навън.

Вижте още детски шапки:

Лесни за плетене детски шапки

Плетена шапка за момиче

Плетени шапки за момичета

Модел на плетена шапка за момче

Схема на плетена шапка за момиченце

Интересни детски шапки

Детски шапки

Плетена шапка за момиче

Плетена шапка за момиченце

Плетени Детски Шапки за Хелоуин

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting