Полезни съвети за дома

Не изхвърляйте утайката от кафе и използваните чаени торбички в кофата за боклук.Те могат да ви послужат за:

1.С утайката от кафе от кафе-машината или джезвето натрийте ръцете си, след като сте рязали лук,чесън или сте чистили риба, и после ги изплакнете.Неприятният мирис ще изчезне.

2. Поставете малки платнени торбички с кафе на зърна в гардероба и кухненските шкафове- неприятните миризми ще изчезнат. Кафеените зърна ще абсорбират и неприятните миризми в купето на колата , ако поставите една торбичка и там. По същата  причина  дръжте отворена пластмасова кутийка или бурканче с кафе на зърна и  в хладилника.

3.Използвайте утайката от кафе като растителен тор за стайните цветя. Размийте я с вода и поливайте растенията . Тя неутрализира киселинността на почвата и предотвратява развитието на микроорганизми в нея.

4.Смляното кафе е отлично абразивно средство. С него може да изтъркате мивката. След изплакване тя ще заблести и ще изчезнат неприятните миризми от канала.

5. Ако използвате филтри за кафе, с тях отлично се чистят стъклата на очилата, огледалата  и стъклата на маси и прозорци.

6.С неизползвани филтри за кафе покривайте съдовете  при затопляне на храната в микровълновата печка и ще я предпазите от изпръскване.

7. С използвани пакетчета чай и топла вода отлично се измиват мазни съдове.

8.С използвани пакетчета чай може да отстраните мазни петна по огледала и други стъкла.

9. Ако заварявате чай на листа, вместо да изхвърляте заварката, смесете я с почвата в саксиите. Тя е отличен тор.

10. Ако в обувките поставите за през нощта  изсъхнали използвани чаени пакетчета, ще отстраните неприятната миризма.

11.Намокрете използваните чаени пакетчета със студена вода и ги сложете за 15 минути върху тъмните кръгове или торбички под очите. По същия начин с тях ще облекчите местата на ухапване от насекоми по кожата си, подпухналости или синините от удряне в твърди предмети.

12. Изсъхналите употребявани чаени торбички сложете в хладилника и те ще отнемат миризмите и влагата. След 2-3 дни ги сменете с нови такива.

 

Вижте още:

Полезни съвети

Полезни съвети

Полезни съвети

Полезни съвети

Полезни съвети

  Съвети за домакинството

Полезни съвети за домакинството

Полезни съвети за дома


Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting