Схеми на Бродерии за Възглавници

Схеми на Бродерии за Възглавници

Кликнете върху всяка отделна картинка, за да можете да я свалите и принтирате! Към всяка схема са дадени примери за  цветовете и бодовете за изпълнение, но Вие можете да си подберете по своя идея.

Да бродирате ръчно калъфките за спалните възглавници може да е старомодно, но е отпускащо нервите занимание с красив и удовлетворяващ резултат. Дизайнът може да е съвсем прост и да изпълните бродерията с конци мулине с цветове по Ваш избор и с несложни бодове като:бод зад игла, бод пред игла (тропоска), синджир бод, рибя кост, сатенен бод (пълнеж), маргаритен бод  и т.н. Ако украсите с ръчна бродерия комплект спално бельо, то може да стане подходящ подарък за сватба или годишнина от сватба.

За да пренесете(копирате) схемата върху плата може да подходите така:

А. Копиране на схемата с индиго.

 • Изберете, свалете и принтирайте схемата върху хартия.
 • Вземете лист индиго(карбонова хартия) за ръчно, но може и за машинно копиране.
 • Поставете индиговия лист с лицето към плата на мястото, където искате да разположите бродерията.
 • Върху индигото поставете листа с принтираната схема с изображението нагоре.
 • Фиксирайте с карфици или тиксо заедно индигото и принтирания лист, за да не се разместят по време на копирането.
 • Вземете молив или друг писец и внимателно с лек натис минете по всеки детайл на схемата.
 • Когато приключите, махнете индигото и принтирания лист- върху плата ще видите пренесена цялата схема. Когато приключите с бродирането и изперете плата, следите от индигото ще изчезнат.
 • Единственият проблем при този метод на копиране на изображението върху плата е когато работите с черен или много тъмен цветен плат и следите от индигото върху плата почти не се забелязват. За копиране върху тъмни платове  има бяло индиго(WHITE SARAL WAX-FREE Transfer (Tracing) Paper), което може да се купи по интернет.

Може и сами да си направите „бяло индиго”. За целта трябва плътно да натъркате от обратната страна  с тебешир, мек пастел или креда листа с принтираното изображение , така че върху цялата му повърхност да се получи тънък  филм. Копирането става по същия начин, както с черното ( тъмно синьото)  индиго. За да се съхрани копираното тебеширено изображение до края на бродирането, е добре да го повторите със светъл  водоразтворим  маркер или с бял маркер или молив за панама.

Б. Копиране на схемата върху стъкло.

 • Поставете листа с принтираното изображение под плата с лицето нагоре.
 • Фиксирайте листа с тиксо или топлийки, за да не се размести по време на работа.
 • Сложете така подготвените плат и лист върху прозоречното стъкло. Закрепете ги заедно с тиксо върху стъклото и с молив или маркер очертайте  изображението, което прозира през плата. Разбира се това се прави през деня, когато през прозореца нахлува светлина отвън.
 • По-лесно ще работите, ако извършите копирането върху нарочно закрепено хоризонтално стъкло, под което сте поставили светеща лампа или фенерче.

В. Копиране с гореща ютия.

Това е един  лесен , но доста несигурен метод. Можете да прехвърлите директно изображението т листа  върху плата. За целта  веднага поставете листа от лазерния принтер или копирната машина обърнат надолу върху плата, отгоре сложете парче памучен плат и изгладете с гореща ютия. Върху плата ще получите бледо изображение, което освен това е и огледално разположено на оригиналното. За да Ви свърши работа, трябва да повторите изображението с мек молив или водоразтворим маркер.

Вижте още идеи за украса на възглавници:

Основни Видове Бодове при Бродиране и Шиене

Схема за бродиране рози

Български монограми за бродиране

Схема на бродерия пауни

Схема за бродиране цветя

Схема на бродерия зайче

Възглавница с пачуърк

Възглавничка с апликация

Възглавница с апликация

Възглавница с апликация

Украса на възглавници с апликация

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting