Тъмно-синята рокля

Стилистите съветват:”Ако се колебаете в какъв цвят да се облечете за даден случай, изберете черния и няма да сгрешите”. Това е вярно, но малко от тях издават тайната, че същото важи и за тъмно-синият цвят. Дори той има предимство, защото на повехналата кожа на лицето, черният цвят откроява бръчките и пигментните петна, докато при правилен за съответният цветотип жена избор на нюанс на тъмно-синьото, лицето получава повече отразена светлина и изглежда по-свежо. В рокля  с наситен син цвят всяка жена, независимо от възрастта и фигурата си  , изглежда изискано и женствено,както  на работа, така и на официално събитие.

Как да заменим черната рокля със синя

  1. Необходимо е само да подберем правилно фасона на роклята и нюанса на тъмно-синият цвят, според индивидуалните ни особености и конкретния случай.Дори да сте облечена  в тъмно-синя рокля във фриволен модел, ще изглеждате секси, а не вулгарно, както би било , ако роклята е червена.
  2. Най-сигурно е да изберем точния за нас нюанс на наситеното синьо  с проба, но има и някои ориентири. Например :
  • за мургавите брюнетки е най-подходящ дълбокият тъмно-син цвят, индигово и кралско-синьо.
  • За брюнетките със светла кожа и червенокосите-наситено синьо с електриков отенък, кобалт,ултрамарин и сапфир.
  • За кестенявите-синьо с лилав отенък, а за блондинките –светло-синьо и тюркоаз.

3.Тъмно-синият цвят, както всички студени и тъмни цветове, визуално прави фигурата по-слаба и стройна. Той е спокоен и донякъде неутрален и прекрасно се съчетава с бледо-розово, бежово, бяло, червено, жълто, оранжево,сребърно,черно, виолетово и ярко-зелено. Това важи както за цвета на бижутата, така и за другите допълващи роклята части на тоалета, като: чанта, обувки, колан, шал, сако, палто и др.

Вижте още:

Как да носим карирани дрехи

Как да носим скъсани дънки?

Модни поли

Модният писък цветни щампи

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting