3 Лесни и Красиви Детски Плетени Пуловерчета

1.Детски пуловер с картинка „Лотос”

синьо плетено пуловерче с вплетена украса и схема на изображението

синьо детско пуловерче с вплетено изображение и схема

Този лесен за изработка модел на пуловер е подходящ за всяка  детска възраст, за момиченца и за момченца. Изборът на двата цвята също е абсолютно свободен, но се старайте те да си подхождат и да контрастират,  за да се откроява изображението на лотоса. Даденият модел е изплетен в два ката от прежда смес на 80% алпака и 20% коприна –с дебелина на конеца 100м/25 грама, но може да се замени с всякаква мека, подходяща за малки деца прежда.

Игли (обръч) за плетене: 3.75 и 4.25 мм, кукичка:3,5 мм

Мостра: 20 бримки=10 см гладка плетка с игли 4.25 мм

Размер: За 6 и 12 месеца

Мерки:Гръдна обиколка= 54 (61) см

Дължина на гърба= 28(33) см

Дължина на ръкава= 18(22) см
Гръб: Нанижете 52 (60) бримки от контрастната прежда на по-тънките игли(обръч)  и изплетете 7 реда оризова плетка( редувате лицева бр.,опак.бр.) за ластика.

Ред 8: Сменете с основния цвят прежда и с по-дебелите игли(обръч) и плетете гладка(чорапена) плетка докато достигнете 22(27) см от началото на плетивото.

Преминете към оформяне на цепката на гърба и вратния отвор:

В следващия лицев ред изплетете 23(27) лицеви бримки и 3 бримки оризова плетка( за бието около цепката). Обърнете плетивото, като оставите останалите бримки на обръча и в опаковия ред изплетете 3 бр. оризова плетка и до края на реда опакови бримки. Повторете последните два реда още 3 пъти, като завършите с опаков ред.

В следващия лицев ред плетете лицеви бримки до последните 9 бримки, тях прехвърлете на обръча без да ги изплитате и обърнете плетивото.

В следващия опаков ред свийте(изплетете 2 опакови бримки заедно) и плетете опакови до края на реда.

В следващия лицев ред плетете лицеви бримки до последните две и тях изплетете лицево заедно.

Продължете да плетете по този начин следващите редове, като свивате по една бримка на края от към вратния отвор, докато останат 14 бримки за рамото. Тогава продължете да плетете равно(без да свивате), до обща височина на гърба  28(33) см , като оставите 14 бримки незавършени върху обръча.

Вържете ново кълбо в началото на цепката на гърба и по огледален начин изплетете и втората част на гърба.

Предница: Нанижете 52 (60) бримки от контрастната прежда на по-тънките игли(обръч)  и изплетете 7 реда оризова плетка( редувате лицева бр.,опък.бр.) за ластика.
Ред 8: Сменете с основния цвят прежда и с по-дебелите игли(обръч) и плетете гладка (чорапена) плетка докато достигнете 15(20) см от началото на плетивото. Тогава в следващия лицев ред преминете към изплитане на лотоса по схемата,  като центрирате  картинката. Картинката е разположена на 23 бримки на ширина и 17 реда на височина. Продължете да плетете равно гладка(чорапена) плетка до височина  24(29) см от началото на плетивото и преминете към оформяне на вратния отвор:

В следващия лицев ред изплетете 16(20) лиц.бр., завършете 20 бримки и след това плетете лицеви бр. до края на реда.

Обърнете плетивото и в следващия опаков ред изплетете 16(20) опъкови бримки, останалите след засечката бримки от противоположната страна на деколтето на предницата оставете на обръча.

В следващия лицев ред свийте 1 бр.(изплетете две лицеви заедно) и довършете реда с лицеви бримки.

В следващия опаков ред плетете опъкови до последните две бримки, а тях изплетете заедно като 1 опакова.

Повтаряйте последните два реда, докато останат 14 бримки за рамото. Тогава продължете да плетете равно(без да свивате), до обща височина на  предницата  28(33) см , като оставите 14 бримки незавършени върху обръча.

Изплетете противоположната страна на предницата огледално.
Ръкав:
нанижете на по-тънкия обръч с контрастния цвят 25 (30) бримки и изплетете 7 реда оризова плетка.Сменете обръча и преждата и изплетете равно 4 реда гладка плетка. В следващия лицев ред (наддайте 1 бримка (в последната  бримка изплетете 2 бримки). Продължете по този начин да наддавате по 1 бримка в края на всеки лицев ред, докато станат 47 (68) бримки на обръча и тогава продължете да плетете равно(без да наддавате), докато дължината на ръкава стане 18(22) см.
Бие около врата: Първо с подходяща игла зашийте бримките на рамената. Извадете бримки по  вратната обиколка и с по-тънкия обръч и с контрастния цвят изплетете 4 реда оризова плетка. После завършете всичките бримки хлабаво.
Завършване: С малката кукичка с контрастния цвят обплетете цепката на гърба и изплетете илик за копчето. Зашийте ръкавите и ги пришийте към гърба и предницата. Зашийте страничните шевове на пуловера. Навлажнете го и го изпънете върху равна повърхност, за да изсъхне.

2. Втори и трети вариант

Показаните на втората картинка пуловерчета се изплитат по аналогичен начин, с малки промени в ластика и украсата. Дадените на схемите картинки на сладолед и зайче са много привлекателни за децата.

детски пуловерчета с картинки

Таблица с размери на бебешки детски дрехи

Вижте още:

ПЛЕТКИ ЗА ДЕЦАТА ШАРЕНИ КАТО ДЪГАТА

Пуловер без Ръкави за Момченце

Плетен пуловер без ръкави за момче

Пуловер и шапка за момче

Плетена блуза и шапка

Пуловер и комплект за момиченца

Детски пуловер

Пуловер и шапка за момиче

Детски пуловерчета


Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting